top of page

AND Heyeti Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Sn. Selim DURSUN' u Ziyaret Etti.


Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sn. Selim DURSUN' u ziyaret eden AND Yönetim Kurulu Ağır Nakliye Sektörünün ülkemiz dış ticareti için stratejik önemine değindi.


Sektörün ivedi olarak yeni bir yönetmeliğe ihtiyacı olduğunu belirten Tamer Erdoğan 2014 yılında hazırlanıp 2015 yılında Bakanlığa verilen Yönetmelik Taslağının bir an önce yürürlüğe girmesi gerektiğini belirterek taşımalarımızda karşılaştığımız sorunlar ve çözümleri için bir sunum gerçekleştirdi.


Avrupada Ağır ve Gabari taşımaların gece yapıldığını ve bu sayede can ve mal güvenliğinin üst seviyelere çıktığını, ülkemizde D-kodlu devlet yollarında yapılan taşımaların aksine Avrupada otobanlarda gerçekleştirildiğini belirtmişlerdir.


YSS. Köprüsü 54 ton sınırının taşımacılarımızın operasyonel faaliyetlerine olumsuz etkilerine değinen Erdoğan, bu sınırın 150 tona çıkarılmasıyla sektörün rahat bir nefes alıp operasyonel faaliyetlerini daha kolay planlayabileceğini vurgulamışlardır.


YSS. Köprüsü bağlantı yollarında gişe genişliklerinin taşımalarımızı olumsuz olarak etkilediğini ve bir çok taşımanın farklı alternatif güzergahlarda gerçekleştiğini ve maliyetlerin yükseldiğini belirten Tamer ERDOĞAN mevcut gişelerin 6 mt. genişliğine çıkarılmasının ve yapımı devam eden Çanakkale Köprüsü ve bağlantılı yolların gişe genişliklerininde talebimize uygun şekilde yapılması durumunda taşımacılarımızın maliyetlerinin büyük oranda düşeceğini ve haksız rekabetin önüne geçileceğini bildirmişlerdir.


Özel Yük Taşıma İzin Belgesi ile hareket eden araçların 50 km. hız sınırlamalarının çok düşük olduğunu ve bu yüzden sefer sürelerinin uzadığını Avrupada uygulanan 80 km. hız sınırına çıkarılması yönündeki talebimizde toplantıda görüşülmüştür.


Uluslararası Ağır ve Gabari taşıma yapan üyelerimizin en büyük sorunlarından biri olan Geçiş Belgeleri ile ilgili olarak 2004 yılında Avusturya ile yapılan KUKK toplantısında alınan kararın diğer ülkeler ile uygulanması durumunda Türk taşımacının yabancı pazarda lider durumda olan konumunu dahada güçlendireceği ve standart taşıma yapan firmalarında belge sorununa çözüm getireceği bildirilmiştir. (ilgi karar: resmi gazete- 2004/7578)


Toplantıya Karayolu Düzenleme Genel Müdür V. Mahmut GÜRSES' te katılım göstermiş olup Derneğimizi temsilen AND Yönetim Kurulu Başkanı Tamer ERDOĞAN, Başkan Yardımcısı Yasin BAYRAKTAR, Selçuk GÖRMEZOĞLU (MAĞDENLİ), Mustafa KILINÇ (HK SEYTAŞ) katılım sağlamıştır.

Ülkemizin Ağır Nakliye performansını yükseltecek hususlar ile sektör taleplerinin paylaşıldığı söz konusu ziyarette gösterdikleri misafirperverlik, sektöre olan destekleri ve çözümsel yaklaşımları sebebiyle Bakan Yardımcımız Sayın Selim DURSUN'a ve KDGM Genel Müdür V. Sayın Mahmut GÜRSES' e ayrı ayrı şükranlarımızı sunarız.

Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page