top of page

AND Yönetimi DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffman Görüşmesi


AND Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk GÖRMEZOĞLU, Başkan Yardımcısı Yasin BAYRAKTAR ve EKSA TRANSPORT Genel Müdürü Ekrem KARAOĞLU Sektörün sorunları ve çözüm önerileri için DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Sn. Lars HOFFMAN ve Akdeniz İş Birimi Başkan Yardımcısı Sn. Fuat Pamukçu' yu ziyaret etti.


Ziyaret kapsamında Ağır Nakliye sektörününün Ro-Ro hatlarında yaşadığı sıkıntılar ve çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.


Görüşme kapsamında Fransa Toulon hattının Sete hattına geçirilmesi ve Türkiye ayağında Yalova limanını kullanılacak olmasının sektöre ek maliyetler çıkardığı ve zaman kaybına uğranabileceği dile getirildi.


Ayrıca Ağır ve Gabari taşıma yapan firmalarım özellikle ithalat hattında rezervasyon haklarının olmamasından kaynaklı uzun süreler bekletilmesinden kaynaklı taşımasını gerçekleştirdiğimiz müşterilerin mağduriyet yaşadığı ve bazı üyelerimizin müşteri kaybettiği dile getirilmiştir.


2020 yılı ilk çeyreğinde DFDS' in Ağır ve Gabari taşıma yapan firmalara rezervasyon yapmaları için imkan oluşturulacağı ve buna paralel olarak yüksek kapasiteli gemilerin Fransa hattında kullanılacağı bildirilmiş sefer sayısının haftada 3 güne çıkarılmasından ötürü beklemelerin minimum seviyeye indirileceği bildirilmiştir.


Yalova limanı ile ilgili olarak Topçular-Eskihisar arası özellikle gabari araçların geçişi için Ro-Ro firmaları ile görüşme yapacakları ve daha az maliyetli olarak limana ulaşımın sağlanması konusunda çalışmalar yaptıkları belirtilmiştir.


Yalova Liman sahasında komple araçlarını bırakan şoförler için İstanbul ve çevre illere ulaşımı için düzenli servislerin konulacağı bilgisi verilmiştir.


2020 yılı için Toplu bilet Sözleşmeleri yapılabileceğinin değerlendirildiği, navlun hesaplamalarında iyileştirme yapılabileceği dile getirilip ortak bir çalışma grubu kurulması üzerinde çalışmalara başlanacağı bildirilmiştir.


Ağır Nakliye Sektörüne ayrı bir önem verdiklerini dile getiren, sorunlarımıza çözümsel yaklaşımları ve misafirperverliklerinden ötürü Sayın Lars Hoffman ve Sayın Fuat Pamukçu' ya Sektörümüz adına Teşekkür ederiz.





Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page