top of page

Belçika Gent Şehrinde Düşük Emisyon Uygulaması


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Derneğimize iletilen yazıda, Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliğinden (IRU) aldıkları 07.05.2019 tarihli bilgide, 01.01.2020 tarihi itibariyle hava kalitesini arttırmak için Belçika’nın Gent şehrinin düşük emisyonlu bir bölge haline geleceği ve bahsi geçen bölgeye sadece giriş koşullarını sağlayan araçların kabul edileceğinin duyurulduğu ifade edilmiştir.


Söz konusu şehrin içini (çevre yolundaki alan) kullanmak isteyen yabancı plakalı taşıt sahiplerinin taşıtlarını Eylül 2019’dan itibaren Gent Belediyesi tarafından oluşturulan internet sitesine kaydettirmeleri gerekmektedir.

Kayıt için TIKLAYINIZ.


Kayıt sonrasında bölgeye giriş yaparken herhangi bir fiziksel dokümanın gösterilmesi zorunlu olmamakla birlikte kontroller akıllı kameralar ile plaka üzerinden tamamen otomatik olarak gerçekleştirilmektedir. İzinsiz araç girişlerinde idari para cezası uygulanacaktır. Düşük emisyon bölgesinin geçerli olacağı taşıt tipleri aşağıda açıklanmaktadır:

  • Tüm yerli ve yabancı araçlar (binek araçlar, kamp araçları, minibüsler ve kamyonlar, tarım araçları, otobüsler – turist otobüsleri dahil)

  • Benzinli ve dizel araçlar

  • Gaz yakıtlı araçlar (CNG, LNG, LPG)

Düşük emisyon bölgesinde geçerli olacak taşıtlar, euronorm değerleri ve yakıt türlerine göre belirlenmekte olup aşağıdaki tabloda özetlenmektedir. 2025 yılından itibaren kabul şartları daha da sıkılaştırılacaktır. Eylül 2019 tarihinden sonra aracınızın bölgeye giriş hakkına sahip olup olmadığını internet sitesinden test edebilir veya şuan için sorularınız varsalez@stad.gent adresine yönlendirebilirsiniz.

Detaylı bilgi için TIKLAYINIZ.



01.01.2020 tarihi itibariyle 7 gün 24 saat geçerli olacak uygulama Üyelerimizin dikkatine sunulur.

Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page